24 november 2022

Details

  • Wanneer: Donderdag 24 november

  • Tijd: inloop: 19.30 uur – start 20.00 uur

  • Waar: Het Bolwerk, Numansgors

Het programma

WUR-update

Zoe van Eldik van de Wageningen University and Research heeft ons een update gegeven van de lopende studenten projecten. We kregen een uitleg per video boodschap van Ruihua (welke ondertussen afgestudeerd is) over haar participatie project en alvast een preview van de uitkomsten van het project van Anne Meekel (duurzaam wijkontwerp). In januari hoopt de WUR de uitkomsten van alle projecten te kunnen delen.

presentatie Rui Hua Chen.mp4

Website duurzaamheid

Raymond Kuiper van de commissie Gors2025 heeft een update verzorgd van de nieuwe website van de commissie. De presentatie vind u hieronder. Hierbij deed hij vooral ook een oproep aan bewoners om aan te geven welke onderwerpen ze graag nog aan de website toegevoegd zouden willen zien. De gemaakte suggesties zijn genoteerd en waar mogelijk zullen de ideeën zo snel mogelijk online gezet worden!

www.numansgorsduurzaam.nl

Presentatie rapport aquathermie

Na de koffiepauze heeft Hette de Vlieger van IF technologies het rapport wat in opdracht van de Gemeente Hoeksche Waard is opgesteld toegelicht middels een presentatie. Hierna was er ruimte voor vragen.

IF Technology - presentatie Numansgors.pptx

Updates Gemeente HW

Stephan Dorst van de gemeente heeft ons een update gegeven van de lopende trajecten. Voor de bewoners die graag iets aan isolatie willen doen, is er op a.s. woensdag 7 december een online informatieavond georganiseerd in samenwerking met het Regionaal Energieloket. U kunt zich aanmelden via https://regionaalenergieloket.nl/hoeksche-waard/indebuurt/projecten/isolatieactie-hoeksche-waard-2022-q4. U kunt hier ook gratis een vrijblijvende offerte voor het isoleren van uw woning opvragen. Zie voor de volledige uitleg het Kompas.


Daarnaast wees Stephan ons op de beschikbare leningen die de gemeente samen SVn heeft mogelijk gemaakt om u te helpen uw woning te verduurzamen. U kunt meer informatie vinden op onze pagina over Subsidies en regelingen.